Over ons

Mission Statement


Onze vzw Sabougnouma, ( geluksster) wil dromen waarmaken voor mensen in Senegal en Guinee, en op die manier hun geluksster zijn op deze wereld. Wij geloven dat bouwen aan dromen, bouwen is aan een toekomst.

"Sabougnouma" = Bonne Etoile,= geluksster = Lucky star, Dit is het doel van onze VZW, dromen waarmaken. Deze dromen hebben we allemaal, maar voor mensen in Senegal is het niet evident om te kunnen dromen van een goede gezondheid, een mooie opleiding op school, een huisje met water en sanitair, dagelijks eten voor gans het gezin, een beroep kunnen uitoefen en tijd voor wat ontspanning.

Het lijken voor ons evidente zaken maar in Senegal ligt dat helemaal anders. Door samen te werken met de Senegalese bevolking en hen hier en daar een duwtje in de rug te kunnen geven trachten wij deze dromen haalbaar te maken. Ze op ze minst een start in de goede richting te geven. We beseffen heel goed dat vele onder jullie misschien denken " het is toch maar een druppel op een hete plaat !!!" maar ervaring heeft ons geleerd dat die ene druppel een wereld van verschil kan maken voor diegene die hem ontvangt.

Het team

Arlette Tubbeckx, Ann Peeters, Babara Bangoura Fakoly, Anne Vergauwen